22 thoughts on “Roti Gardenia sekarang Tiada Pengawet Sintetik, Tiruan atau Bukan Semulajadi.

  • Hi Afifah,
   Gardenia KL has the rights to distribute our products only in Peninsula Malaysia and therefore, we are not able to sell our products in Bintulu. The rights for the East Malaysia market is with Gardenia Sabah. Gardenia KL and Gardenia Sabah are two different companies with different management, policies and operational systems.
   Thank you for giving us the opportunity to clarify the territorial rights issue.

 1. saya ada soalan kepada pihak gardenia KL,
  saya agak curious sejak dahulu lagi, berapa banyak produk gardenia kl keluarkan sekarang ye?

 2. Assalamualaikum.wbt.

  Saya mahasiswa dripda UKM, kami ingin mohon sumbangan daripada syarikat roti Gardenia. Jika boleh, macam mana untuk kami buat permohonan?

  • Hi Edmund!
   Gardenia KL dan Gardenia Sabah adalah dua buah syarikat yang berbeza. Kami harap Edmund dapat menghubungi Gardenia Sabah untuk jawatan yang anda minati.
   Walaubagaimanapun, untuk memohon jawatan kosong di Gardenia KL, anda boleh menghantar ‘resume’
   ke recruitment@gardenia.com.my

 3. salam, saya dan keluarga sangat suka makan roti keluaran gardenia. Dan di tempat kami gardenia kota kinabalu langsung tidak serupa dengan gardenia kl. Jadi, soalan saya ada tak perkhidmatan pembelian online di sediakan oleh pihak gardenia kl untuk kami warga sabah yang berminat untuk membeli? kalau belum ada saya mencadangkan diwujudkan perkhidmatan tersebut agar kami sama2 dapat merasai kelazatannya seperti orang disana. Terima kasih

  • Puan Arbaen,
   Pihak kami ada menghubungi puan melalui e-mel berkenaan perkara yang puan kemukakan. Harap puan ada menerima e-mel yang dimaksudkan.
   Sebenarnya, produk Gardenia mempunyai jangka hayat (shelf-life) yang singkat. Ini menyukarkan penghantaran ke kawasan yang tidak boleh dibuat dengan van atau lori kerana produk yang dipesan tidak lagi segar bila sampai kepada puan.
   Gardenia amat kesali kerana tidak dapat memenuhi permintaan pengguna.

 4. as salam & salam sejahtera.di manakah boleh saya dapatkan roti krim gardenia secara borong dengan harga yg lebih murah di daerah kluang, johor? (harga asal 70 sen)

  • Hi Sally!
   Gardenia KL tidak mempunyai hak untuk menjual produk produknya di Sabah, Sarawak dan Borneo. Kami amat kesali kerana tidak dapat memenuhi permintaan puan. Terima kasih kerana memahami situasi yang kami hadapi.

 5. hi it would be happier if can get gardenia products in langkawi… mmmm….and why there’s no Gardenia products in langkawi???

  • Niesa,
   Buat masa kini kami tidak menghantar produk kami ke Langkawi kerana jangka hayatnya. Sebaik baiknya produk Gardenia perlu sampai kekedai untuk dijual dalam masa 24jam setelah ianya dibuat. Kami amat kesali kerana tidak dapat memenuhi kehendak para pengguna Gardenia di Langkawi buat masa kini.

  • Gardenia KL tidak menaikkan harga produk produk kami. Roti Original Classic kami masih dijual dengan harga RM2.40. Ada beberapa ‘netizen’ yang menyebarkan tomahan terhadap jenama Gardenia dan besar kemungkinan mereka ini mempunyai agenda tersendiri.

  • Mualaikumsalam En. Rosli. Untuk membeli produk Gardenia dengan quantity yang banyak, anda boleh hubungi Bahagian Admin Jualan kami di talian 603 – 51613228.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>